12-åring får Lilla skrivarstipendiet i Dalsland

Jul 26th, 2012 | By | Category: 2012-07 juli, Notis

bokdagar-logoI samband med Bokdagar i Dalslands Författardagar och Barnens och Ungas Bokdagar den 2–4 aug kommer årets skrivarstipendier att delas ut. Det finns många lovande talanger med anknytning till landskapet, så det har som vanligt varit ett tufft men roligt jobb för juryn att läsa och bedöma alla ansökningar.

Nytt för i år är att stipendierna delats upp i Stora och Lilla kategorin. Detta för att uppmuntra fler unga i olika åldrar att utveckla sitt skrivande.

Lilla skrivarstipendiet går till Pontus Malmsköld 12 år från Åmål. Stora skrivarstipendiet tilldelas Emma Glimne, 19 år från Vänersborg. Eftersom det var så hög kvalitet på de sökande delas i år även ut ett hedersomnämnande. Detta går till Emma Bäckström, 16 år från Åmål.

Stora skrivarstipendiet delas ut under Ungas Bokdagar den 2 aug kl 19.30 i Kulturmagasinet. Prisutdelare är ungdomsförfattare Katarina von Bredow. Textuppläsning av stipendiaterna utlovas.

Lilla skrivarstipendiet delas ut under Barnens Bokdagar den 4 aug kl 14 på Sagabiografen, även här är Katarina von Bredow prisutdelare.

Bokdagarna säger själva att de är ett nlordiskt centrum för litterära upplevelser. Årets tema är Staden. Mer finns att läsa om programmet liksom presentationer av srtipendiaterna och jurymotiveringar på webbplatsen: http://www.bokdagaridalsland.se/

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22