007 byter skumpa!

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-1, Notis

I december hade den nya bondfilmen Golden Eye, med Pierce Brosnan som agenten själv, premiär i Sverige. Det har gått sex år sedan förra Bond-filmen och att tiden flytt märks kanske mest på att M har blivit kvinna.

Men vad kan det bero på att Bond inte längre dricker Dom Perignon? Nu har han övergått till Bollinger Grand Année Brut 1988. Det är förstås en champagne som varit i Hennes Majestäts tjänst längre är mr 007 själv. Redan 1884 blev Bollinger kunglig hovleverantör i Storbritannien och kännare påstår att deras champagne är smakrik, ekfatsjäst och länge lagrad, med mycket mogen ton i engelsk smak.

I James Bonds nya bil – en BMWZ3 Roadster – finns ett fack med en butelj av drycken så att agenten har något att bjuda på under resans gång. Golden Eye utspelas på Rivieran och i St Petersburg (där dricks Smirnoff Black Vodka) och svenska Izabella Scorupco har en stor roll som hjälpsam rysk dataprogrammerare. Tina Turner sjunger ledmotivet.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22