Vilken bild är bäst?

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Ledare

Jag håller just på att läsa Michael Crichtons Timeline. Snart är den slut, men då finns filmen. Skall jag gå och se den?

Jo, jag tror det. Mest nyfiken är jag över hur mycket som manusförfattare och regissör måste ta bort.

Det finns andra filmatiseringar jag medvetet valt bort. Då har det handlat om böcker som jag fäst mig särskilt vid. Den franske löjtnantens kvinna är en bok som är en typ av litteratur där författaren har en dialog med läsaren. En bok att läsa.

Visst går det alltid att överföra en berättelses yttre ramar till olika medier. Ibland till och med bara dess inre känslor. En konstnärs tolkning av en annan konstnärs verk. Men jag som läsare är ju också medskapande, ibland med mycket klara bilder av vad som sker i texten. När jag iscensatt min inre film vill jag inte ha någon annans bilder. Timeline som film kan hjälpa till att färgsätta mina bilder av boken.

Hur är det, kära läsare med er? Vi tar gärna emot kommentarer – skriv och berätta om filmade älsklingsböcker som ni hatat eller älskat.

LEIF-RUNE STRANDELL



  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22