Vi sätter till alla klutar

Jan 10th, 2008 | By | Category: 2000-1, Ledare

God fortsättning på det nya årtusendet får man val säga så här års. Som en eller annan läsare kanske märker så sätter vi till alla klutar. Vi försöker att få tag i inte bara nya läsare utan också nya skribenter. Det är de strömlinjeformade modellerna som är framtiden och inte pensionerade rishögar av rostig modell ä. Vi har flera icke rishögar på lut.
Som vi hoppas att Du märkt så tar DAST underhållningslitteraturen på allvar – fast med en eller annan klackspark. Även om alla vi som gör tidningen inte direkt är några komiker, så tycker vi i likhet med klippan Rolf Nilsen, att vi har kul. Rolf skrev nämligen så här i en krönika (Norrbottens-Kuriren 28/9 1999): “I Dast medarbetar man för att det är kul.”
Visst vet vi att det är mycket som saknas. Fantasy är en genre, som vi inte haft mycket om. Kärleksromaner har inte heller rosat sidorna. Ändå är ju många kärleksberättelser rena thrillers. En “bortglömd” genre är idrottsberättelsen. Västernäventyr har vi inte heller skrivit mycket om. Detsamma kan man säga om vildmarksberättelsen, som Jack London excellerade i – med kriminella över- och undertoner. Ändå har vi i Sverige haft läsvärda vildmarksberättare som Harry Macfie och Alaskagreven George af Forselles. Men trots allt är det deckare och thrillers som även i fortsättningen kommer att dominera. Därför att det är där det största intresset ligger. Eller vad säger Du? Hör gärna av Dig.

BERTIL FALK, modell rishög  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22