Tidskriftsbiennal In Memoriam?

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-3, Ledare

7-10 maj i år avhölls Sveriges första tidskriftsbiennal. Kulturrådet arrangerade i samarbete med Tidskriftsverkstan i Stockholm. DAST deltog som en av ett åttiotal tidskrifter från hela Sverige.

Ett spännande initiativ tyckte vi. Ska bli roligt dels att få träffa andra tidskriftsmakare dels alt få träffa en tidskriftsintresserad allmänhet.

Tyvärr infriades inte våra förväntningar.

Först en eloge till arrangörerna för den utmärkta organisationen och servicen. Allting fungerade perfekt.

Men vart tog allmänheten vägen? torsdag och fredag; tämligen glest mellan besökarna, men det var ju trots allt vanlig arbetsdag, folk är väl på jobbet. Lördag; nästan tomt. Framåt eftermiddagen gapar alltfler utställarbås tomma. Utställarna gav upp. DAST packade ihop vid femtiden. Vi valde att åka hem. Hur söndagen såg ut har vi av förklarliga skäl ingen aning om.

Det mest tragiska är i och för sig inte att många av utställarna offrade både tid och pengar för att kunna vara med på biennalen i Stockholm, utan att det lär bli svårt att förmå åtminstone de tidskrifter som var med denna gång att åter ställa ut i Malmö om två år.

HELMUTH GLÖCK

Ansvarig utgivare  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22