Poliser, poliser, poliser

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Ledare

Jag gillar tv-deckare. Ända sedan Perry Mason har deckar-tv-serier varit stapelvara i tv. Och radiodeckare dessförinnan, och i somras dök det upp en igen i radio.

Men nu är de så många att det är svårt att hinna med. Och det kan inte bara vara en direkt följd av kanalmångfalden. Men kanske en indirekt: en serie som lyckas ynglar av sig i biserier (CSI – say no more …) och kopior hos kanalkonkurrenterna.

Visst är det trevligt med mord i Midsomer (så behagligt långt borta från vardagsvåldet) och att få träffa trevliga kufar.

Det skulle vara roligt att få veta om det är samma människor som uppskattar miss Marple och Poirot och som också med välbehag följer blodbestänkta polisserier.

Så finns förstås de där som på ytan handlar om poliser och brottslingar.

Sopranos förstås och danska serien Anna Pihl, men där det främst är en fråga om relationer som egentligen inte alls hänger samman med kriminalitet.

Och jag undrar om det bara är jag som hakar upp mig på det: visserligen talar (vi alla) recensenter om att kriminalromanen är en bra modell för att skilda dagens samhällsproblem, men är det inte relationerna, och främst lyckliga och olyckliga kärlekar, som håller intresset vid liv i serieavsnitt efter avsnitt. Likadant i bokserier.

Visst är det Aksel Sandemose som skrivit att det enda som är värt att skriva om är mord och samlag.

LEIF-RUNE STRANDELL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22