Om konferenser

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1999-1, Ledare

Deckarbranschen – i likhet med många andra branscher – gillar att samlas för att dryfta dagens frågor och för att deltagarna ska få tillfälle att ta ett glas eller två tillsammans.
De flesta till ställningar av detta slag brukar vara trista under den officiella delen. Oftast är det samma personer som gång på gång officierar i panelerna och de har inte ändrat inställning sedan 70-talet. Man vet vad som ska sägas och hur det ska sägas.
Det är därför ett glas eller två är så viktigt. Drinkarna lossar tungans band och försiktigheten försvinner lite. Så i baren efter dagsschemats slut får man veta vad deckarförfattare, förläggare och läsare egentligen tycker om tidsandan.
USA är kongressernas förlovade land även om Sverige inte hör till de sämre i sammanhanget.
En konferens som anses särskilt viktig där kallas Bouchercon efter en av Amerikas viktigare deckarkritiker, Anthony Boucher.
Hösten 1998 åkte DAST-medarbetaren Bertil Falk till Philadelphia för att kolla in detta års begivenhet. Hans rapport finns i detta nummer, tillsammans med författaren Walter Wagers berättelse om hur han vid debuten uppfattade den fruktade kritikern. Om Boucher själv finns också en artikel. Har Sverige något att lära?

KJELL E. GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22