Näthat

Mar 27th, 2013 | By | Category: 2013-03 mars, Ledare

Omslag till HatetDet hat som kommer fram särskilt i webbkommentarer om “invandring” och “feminism” har diskuterats och också varit föremål för ett Uppdrag granskning i tv. Maria Svelands bok Hatet tar upp frågan och har i sin tur gett upphov till diskusson i olika medier.

Känslorna svallar i deckare, våld är ju en huvudingrediens.

Deckarförfattare, som grupp, och deckarläsare verkar vara mer fredliga. Det sägs att, i alla fall förr, poeterna var de som slogs på träffarna.

En fördel för en spänningstidskrift borde därför vara att förväntade kommentarer på artiklar och recensioner inte är de typiska hatinläggen. Icke desto mindre hittar läsarna inga direkta kommentarer under artiklarna i Dast.

Det beror inte på misstro utan är helt av praktiska skäl, Dast är en registrerad tidskrift med ansvarig utgivare. Och en mycket liten redaktion. Vi hinner inte hålla koll om det dyker upp kommentarer och att ta bort de som möjligen skulle vara olämpliga. Men visst är det fritt fram att kommentera, och vi tar med glädje emot dem via vår epostadress redaktionen@dast.nu.

Så ha gärna invändningar mot våra bedömningar och åsikter.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22