Många böcker är det

Jun 9th, 2012 | By | Category: 2012-06 juni, Ledare

BokflodDet talas om litteraturens kris, pappersbokens död, storsäljarnas dominans över den smalare litteraturen.
DAST ägnar sig åt genrer som nu har stora framgångar. Det ger oss ett annat problem: vi har svårt att hinna med allt. Det blir många sidor att läsa om man ska hänga med i den våldsamma utgivningen av – särskilt – deckare och thrillers. Dessutom finns ju sf och fantasy, och förlagen skickar också många böcker som ligger i kanten till spänningsgenren.

Och det välkomnar vi förstås, och läser.

Så har vi ju, som läsarna säkert märkt, också läst en hel del fackböcker inte bara om kriminalitet utan också om historia och om musik.

Än har inget förlag skickat en lyriksamling…

Vår ambition är att recensera allt som kommer. Ibland kroknar en recensent. Ibland har vi fått flera ex av en bok och då kan det bli flera recensioner.

Visserligen har det kommit många nya deckarförfattare senaste decenniet, men många fler skriver. Eftersom det nu är enklare att ge ut böcker på egna förlag, eller med hjälp av de webbaserade publiceringsverktygen kan också den som refuserats av de stora förlagen ändå ger ut sin bok och visst kan det ge effekt: det finns enstaka författare som börjat på egen hand men upptäckts av etablerade förlag.

Också dessa egenförläggare försöker vi recensera om vi får kunskap om att boken finns.

Nu kommer också renodlade eböcker som inte alls trycks. Vi har samma ambition där.

Om du som läser DAST gärna också vill, och kan, skriftligen ge omdöme om nyutkomna böcker hör av dig. Men tänk på att bara för att vi gillar genren måste vi inte vara positiva till alla böcker.

Du får förstås också ha synpunkter på vad våra recensenter tycker. Hör av dig till redaktionen@dast.nu

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22