Kollad av polisen

Oct 11th, 2013 | By | Category: 2013-10 okt, Ledare

Guardia di Finanza-sköldVisst hade jag läst om dem, och sett tv-program om dem, men inte träffat på någon i verkliga livet. Men nyligen hände det:

På tåget från Milano i Italien till Luzern i Schweiz kom vid näst sista italienska stationen en hel svärm av uniformerade personer ombord.

Guardia di finanza, den italienska finanspolisen (deras vapensköld här intill).

Ganska bryskt uppmanades resenärerna att visa “documenti”, alltså i detta fall pass.

OK.

Sedan ville de se våra pengar. Varför? undrade vi. Vi har ju som moderna turister mest plastkort.

“Alla har kontanter” blev svaret, så jo, vi visade mina 20 euro och hustruns tre 50-lappar. Och han nöjde sig.

Sedan kollade han det unga kinesiska turistparet intill, och killen fick sin ryggsäck genomrotad. Verkade inte finnas något misstänkt där.

Hela operationen präglades av misstänksamhet, och vi hade kunnat ha våra utsmugglade svenska kronor och euro i tryggt förvar i de dubbla bottnarna i resväskorna för vidare befordran till hemligt schweiziskt bankkonto. (Synd att denna webbtidskrift inte genererar så mycket…)

När de schweiziska passpoliserna kom ombord vid gränsstationen var de ett under av gemytligt välkomnande i jämförelse.

Finanspoliserna hade kunnat göra mycket mer nytta i Venedig där försäljarna av falska klockor, falska designväskor och parfymflaskor (innehåll okänt men etiketten välkänd), flockades på varje öppen plats.

Gärna intill den stora skylten, från finanspolisen, som varnar turister med höga böter om man påträffas med förfalskade designvaror…

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22