Höstflod

Oct 1st, 2012 | By | Category: 2012-10 okt, Ledare

FakirenMånga böcker blir det när höstens alla nya kommer under kort tid, och alla förlag vill ha dem med på Bokmässan.

Och många förlag finns det. Trots att de stora blir allt större så dyker det upp allt fler mindre och medelstora och ännu fler som ger ut böcker på egen hand. Nu finns ju många som via webben vill hjälpa till med att ge ut och mot betalning redigera, trycka och marknadsföra förhoppningsfulla skribenters alster.

Samtidigt blir kultursidorna på de större tidningarna krympta i den ekonomiska krisen (och för papperstidningar handlar det inte bara om akut kris utan lönsamhetsproblem verkar permanenta). Kompenseras detta av att allt fler bloggar om böcker, och att böcker presenteras å olika sätt i radio, tv och veckopress.

DAST är ju inte heller ensam om att vara en webbtidskrift.

Går det att hålla koll på vad som ges ut? Frågan är självklar när vi på redaktionen tittar på vad som kommit till oss från förhoppningsfulla förläggare och författare.

Vi har, det har vi sagt förut men det kan upprepas, ambitionen att läsa och skriva om allt som kommer, men ingen kan ju tvinga en recensent att producera en text om boken känns omöjlig att komma igenom.

Å andra sidan händer det att vi har recensioner av flera läsare av samma bok. Om de har olika åsikt är ju också det en fingervisning om att en text kan uppfattas på olika sätt.

Vill du, läsare, också bli recensent? Hör av dig till redaktionen!

Vid åsynen av bokhögarna minns vi vad vår ende vän, fakiren Falstaff, sagt: Mycket läsa gör dig klok, därför läs varenda bok!

LEIF-RUNE STRANDELL

PS Vill du veta mer om fakiren så besök hans sällskap: http://www.fakirensallskapet.se/

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22