Ett år på webben

Dec 19th, 2008 | By | Category: 2008-5, Ledare

Snart har det gått ett år sedan DAST övergick från papper till elektronik. Än kan mycket bli bättre, och ska bli det. Vi jobbar fortfarande på att få in alla gamla nummer så att inte bara nya böcker recenseras utan man kan kolla vad vi ansåg om dem som kom ut för ett par decennier sedan.

Ett ständigt upprop till läsare: kom gärna med bidrag, både artiklar, synpunkter och noveller. Och med synpunkter på hur vi kan bli bättre.

För ett år sedan gick alltså DAST i tryckt form i graven. I år kommer sista numret av Jury. Kulturtidskrifter (och dit räknar vi oss) har alltid haft det svårt ekonomiskt. Till och med rika Bonniers gav upp sitt litterära magasin.

Men litteraturen lever, både som litteratur och som diskussion, i tidskrifter och på webben. Vi får inte heller glömma att det är ju läsandet som är vår glädje. Formen kan vara mer eller mindre lättillgänglig, vacker eller okänsligt utformad, men till sist är det innehållet, berättelsen, tankarna som är det viktiga.

Så fortsätt att läsa, både böcker och webb.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22