Detta är ett under!

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-2, Ledare

Har ni någonsin varit med om att all teknik i världen har gett sig tusan på att vara motsträvig? Det finns dagar då man inte ens klarar av att skruva i en glödlampa eller fixar att byta propp i mätartavlan.

Så har det varit för DAST:s redaktion den sista tiden. Som synes har vi redan hunnit byta chefredaktör – här ligger minsann Expressen i lä – eftersom Ulf Castelius fann att hans nya arbetsuppgifter inte gav honom tid med denna publikation. Birgitta Härner som efterträtt honom är fil. kand och forskare på Latinamerikainstitutet vid Stockholms Universitet.

Detta byte gick smärtfritt, men sedan kom tekniken in i bilden. Ulf var den som skötte datorprogrammet som satte ihop text och bilder till sidor. När han slutade blev DAST-redaktionen tvungen att skaffa ny dator med väldig hårddisk, scanner och alla möjliga prylar därtill. Bråttom var det också, både att få maskineriet att fungera och att lära sig hur man gör med alla apparater.

Nu har det blivit en tidning – sammansatt av ansvarige utgivaren – och så långt är det gott och väl. Men ni kommer att hitta små konstigheter här och var i DAST. En del är kanske bara sådant som jag själv och grafiskt insatta märker, annat kan alla se.

Jag har bara ett försvar: Försök läsa en manual (nysvenska för bruksanvisning) för datorprogram och ni kommer att begripa allt.

Fast, å andra sidan, läs en bra deckare i stället. Det är mycket skojigare!

KJELL E. GENBERG

Ansvarig utgivare  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22