Blir detta sista årgången?

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-2, Ledare

DAST har nu hunnit in i hälften av 30:e årgången och den kommer att fullföljas – med novellsamling som bilaga i nästan nummer – men sedan kan man undra hur det går.

Staten är en hygglig prick. I år har DAST fått kulturstöd, vilket kanske visar att det är en tidskrift med visst värde. Men statliga affärsdrivande Postverket ser till att ta tillbaka stödet med råge i och med att de nya portona infördes för några veckor sedan.

Förresten – ni vet väl att det inte är en portohöjning? Det är en reform. Inför år 1997 kontaktade jag en hög tjänsteman hos det affärsdrivande verket för att få reda på om det skulle bli ändrade portokostnader efter nyår. Svaret blev en kategoriskt nej, varför jag beslöt att behålla det låga prenumerationspriset. När sedan beskedet kom talade jag med verket igen och då fick jag höra att jag absolut inte fick ta ändringen som annat är en portoreform.

Ett antal kulturtidskrifter kommer att gå i graven i år. Det borde vara ett krav att Dahlsten kommer med en krans till varje grav.

Nu finns det en möjlighet att överleva, men det beror på, er, kära läsare. DAST har planer på ett samgående med Alibi-Magasinet I så fall kommer tidskriften (med ungefär samma volym text som nu) att komma sex gånger per år, fast till ett högre prenumerationspris. Gissningsvis kommer det att kosta 85-90 kronor mer per år, men då får ni också ett stort antal spännande romaner och noveller på köpet.

Ring gärna (eller skriv om ni anser er ha råd) och berätta om ni fortfarande vill vara med i gänget. Vi på DAST behöver veta vad just NI tycker.

KJELL E. GENBERG

Ansvarig utgivare



  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22