Decamerone alltför aktuell

Mar 18th, 2009 | By | Category: Förstasidan

Kära läsare: Kan behålla texten från förra uppdateringen av vår förstasida. Karantäntider påverkar hela samhället. Och aldrig har väl en klassiker fått sådan uppmärksamhet som nu: Albert Camus Pesten. Men man måste ju inte läsa om elände utan kan också ta lite verklighetsflykt. Det var väl det som de isolerade i Boccaccios Decamerone ägnade sig åt. Se där, ytterligare en klassiker. Och nu har New York Times tagit den tanken vidare och låtit 29 författare skriva noveller i Decamerones anda, finns att läsa på engelska.

Men också Dast har fyllt på novellförrådet. Kolla alla här. En av novellerna har en sorglig anknytning, Jean Bolinder har gått bort. Han var under många år en flitig skribent av krönikor i Dast. Ulf Durling har gett en personlig minnesteckning.

Vill du läsa nya böcker så har det kommit en hel del, och många har vi hunnit recensera, kolla!

Ett antal artiklar i skilda ämnen har vi också. Hela listan hittar du här!

Kom gärna med synpunkter, invändningar och förslag.  Artikel eller artikelidé? Novell? Hör av dig till redaktionen@dast.nu.

Tidigare nummer finns längre ner i kategori-spalten.

Taggar: , , , , , , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22