Sant eller falskt?

Mar 18th, 2009 | By | Category: Förstasidan

I deckare finns det en gåta, vanligen vem som begick ett brott, och läsaren förväntar sig att i slutet få reda på hur det egentligen ligger till. Ibland vill vi läsa om verkliga brott (eller se Leif GW lösa gamla i TV), men polisprotokoll kan vara svårtuggade och domstolsbeslut inte dramatiska. Så då har det blivit en efterfrågan på spänningslitteratur som “bygger på en sann historia”. Och så är rubriken på aktuell ledare, som handlar om FBI och president Trump. Sanningen kan ju vara mer spännande än hittepå.

Historiska deckare har också fått ökat intresse (liksom populärhistoriska böcker som vi ofta recenserar i Dast). Så varför inte en historik spänningsnovell, Sagan om resan till Bhaarat, skriven av Indienkännaren och förre Dast-redaktören Bertil Falk.

Annat tillbakablickande: Olov Svedelid var en framgångsrik deckarförfattare, men hur känd är han i dag? Kjell E Genberg funderar över hur snabbt man kan glömmas.

Samme Genberg, en gång själv i kioskboksbranschen, uppmärksammar att det bokformatet nu återkommer i nya pärmar, nu kallade bookshots.

Recensionerna fortsätter att strömma in, kolla under recensioner!

Och du vet väl att Dast finns på Facebook?

Kom gärna med synpunkter, invändningar och förslag.  Artikel eller artikelidé? Novell? Hör av dig till redaktionen@dast.nu.

Tidigare nummer finns längre ner i kategori-spalten.

Taggar: , , , , , , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22