Farlig fantasi

Mar 18th, 2009 | By | Category: Förstasidan

Det är ju mest böcker vi ägnar oss åt i Dast. Ibland harangerar vi en film, då oftast nyggd på en bok, en deckare. Men nu har en pjäs på Dramaten, The Nether, fått tankarna att vandra. Pjäsen handlar om en framtid där internet blivit virtuellt på riktigt och där man alltså kan leva ut sina fantasier, också sådana som är olagliga i det liv vi brukar kalla verkligt. Men när vi börjar leva allt mer genom elektronikens filter var går gränsen? Läs ledaren!

För alla älskare av kiosklitteratur har vi ytterligare en artikel av den flitige Anders N Nilsson. Nu försöker han med hjälp av personerna i böcker reda ut vilka översatta böcker som hänger ihop med originalutgåvan.Förlagen som gav ut dessa enklare serieböcker var inte alltid noggranna i detaljerna när de översatte. Läs hans artikel Huvudpersonen kan leda rätt.

En artikel handlar om Maigret (återuppstånden i bokhandeln tack vare Atlantis förlag), och en annan om en debutant, Åsa Avdic, som håller på med en uppföljare.

En ny novell av en pseudonym, som dock har gett ut flera böcker, kan vi erbjuda: Ät de rika.

Så läs på, både Dast och alla spännande böcker som kommer ut.

Recensionerna fortsätter att strömma in, kolla under recensioner!

Och du vet väl att Dast finns på Facebook?

Kom gärna med synpunkter, invändningar och förslag.  Artikel eller artikelidé? Novell? Hör av dig till redaktionen@dast.nu.

Tidigare nummer finns längre ner i kategori-spalten.

Taggar: , , , , , , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22