Vart tog han vägen?

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Artikel

Av KJELL E. GENBERG

Under hösten läste jag om en roman av James E. Martin, utgiven av Bra Spänning och Rabén & Sjögren 1974. Den var döpt efter Ohiopolisens kod för mord – Kategori 95 (The 95 File).

Det var en rätt intressant bok och jag började leta på nätet efter författaren. Det fanns bortåt en miljon James E. Martin – men ingen var just den jag sökte.

Om någon av DAST:s läsare vet något om honom mottas alla upplysningar med tacksamhet.

Jag vet att han var född 1936 i St. Marys, Ohio och att han studerade engelska och samhällsvetenskap vid Ohio State University. 1959-66var han high school-lärare i engelska och han blev polis i Norwalk, Ohio 1966.

Där avancerade han till sergeant som motsvaras av den svenska titeln inspektör. Han var också medarbetare i Lorain Journal och jobbade på sidan om som försäkringsinspektör och privatdetektiv.

Som engelsklärare var han specialist på engelsk litteratur och dessutom hängiven läsare av detektivromaner.

– När jag fick tillfälle att bli polis visste jag att jag aldrig skulle förlåta mig om jag inte vågade försöket, har han sagt.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22