Sherlock Holmes i kiosdeckarkostym

Sep 18th, 2009 | By | Category: 2009-4, Artikel

Omslag till Valley of fears

En amerikansk bok har enligt omslaget skrivits av AC Doyle. Den heter Valley of Fear, och redan omslaget tyder på att Arthur Conan Doyle skulle dölja sig bakom namnet. Det står att det är en bok av författaren till bästsäljaren The Lost World (En förlorad värld).

Utgivare är Hard CaseCrime, och de utlovar att det handlar om ”en man som behöver hjälp av en stor detektiv, men kunde till och med Sherlock Holmes rädda honom nu?”

Så det skulle alltså vara ytterligare en utgåva av Fasans dal … Omslaget påminner mer om kioskdeckarna med lättklädd skrikande dam.

Utgivaren Charles Ardai säger i en intervju i The Guardian att han letat efter en bok att ”lekfullt packa om” i förlagets pulp-stil alltsedan han startade förlaget för fem år sedan. Så han valde sir Arthur Conan Doyle just för att det verkade vara långt ifrån vad förlaget vanligen gör. Han vill också få läsarna att hoppa till för skillnaden mellan omslagsstilen och innehållet.

Att han valde just den här titeln beror på att berättelsen börjar med att Holmes kallas in för att undersöka ett brutalt mord där offret dödats med ett avsågat gevär, och innehåller en privatdeckare från Chicago som försöker komma in i ett korrupt hemligt sällskap. Det är en typ av deckare som brukar ges ut av förlaget.

Vi ska kanske inte lägga för stor vikt vid omslagets rad om att boken är ”inspirerar av en sann historia”.

Förläggaren vill också påpeka att den suggestiva placeringen av V-et i titeln är en ren tillfällighet.

Vill vi läsa boken får vi ge oss till tåls till i december…

LRS

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22