Populär vikinglitteratur

Sep 4th, 2009 | By | Category: 2002-2, Artikel

Med serien The Mighty Thor introducerade Stan Lee och Marve i Comics den fornnordiska gudasagan i Marvelvärlden. I Marvels version är Thor till vardags en rörelseskadad man med käpp. Men när han slår käppen i marken, så förvandlas den till hammaren Mjölner och själv förvandlas han till Thor. Thor använder för övrigt Mjölner som om den vore en bumerang.

Catharina Ingelman-Sundberg är marinarkeolog, historiker, journalist och författare till en rad uppskattade böcker från vikingatiden. Hon är alltså väl rustad för de romaner som hon skriver. Annars finns det förvånansvärt få svenska författare som ägnar sig åt att skriva fiktion från vikingatiden. Det är kanske den Röde Orm-skugga som Frans G. Bengtsson kastar fram för sig som gjort att författarna hejdat sig. Men tack vare arkeologerna vet vi i dag mer om vikingatiden än vad man visste på Frans G. Bengtssons tid.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22