Olöst gåta musikal

Jan 15th, 2008 | By | Category: 2001-3, Artikel

Var Caspar Hausers moster drottning Frederike av Sverige, gift med Gustaf IV Adolf? Del trodde van Feuerbach som undersökte Caspar Hauser i Nürnberg.

I maj 1828 stapplade Caspar Hauser ”ur tomma intet” in i Nürnberg. Han kunde inte tala utan babblade. Den 14 december 1833 blev han knivhuggen i bröstet i en park, där bara hans egna fotspår fanns i snön. Någon kniv hittades inte.
Man försökte få honom att erkänna att han huggit sig själv, men han påstod att han huggits av en främling. Caspar Hauser avled av såren. En del ansåg att han var den rättmätige kronprinsen av Bayern, som av politiska skäl hållits gömd i en källare på vatten och bröd. Hans öde har kallats 1800-talets största mysterium.
Allt från deckarlösningar till ockulta förklaringar har getts. Kriminologen Anselm von Feuerbach sa att det var som om han kom från en annan planet och ”transporterats genom ett mirakel till vår stad”.
Charles Forte, som myntade begreppet teleportation, hakade på. Hauser hade teleporterats till Nürnberg och hunnits upp av mördaren som också teleporterats. En ny svensk musikal om Hausers öde har hösten 2001 premiär på Malmö stadsteater.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22