Nye riksbibliotekarien har Genberg vid sängen

Mar 16th, 2010 | By | Category: 2004-1, Artikel

Av Lennart Högman

1 oktober fick Sverige en ny riksbibliotekarie och chef för Kungliga biblioteket (KB). Gunnar Sahlin heter han och är som en sådan person ska vara – litterärt välmeriterad. Författarrollens förändring och det litterära systemet 1770-1795 betitlades hans doktorsavhandling 1989. Miranda i Sverige (även på spanska), 1990, handlar om en latinamerikansk frihetshjältes resa i Sverige 1787.

De är inte precis underhållningsromaner, även om det kring Francisco de Miranda skulle kunna göras attraktiva och spännande berättelser. Gunnar Sahlin har även gjort ordförklaringar till Fredmans Epistlar och Fredmans Sånger.

Denne fil dr har varit universitetslärare och -forskare i litteraturvetenskap, oppositionsråd i Sollentuna och överbibliotekarie vid Stockholms universitetsbibliotek.

När Kjell E. Genberg och jag signerade böcker i Sollentuna inhandlade riksbibliotekarie Sahlin ett exemplar av Genbergs böcker och omtalade att han redan hade införskaffat undertecknads senaste. Det innebär att det inte bara är bredd utan också djup som kännetecknar vår nye KB-chef.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22