Nordisk bokklubb vill underhålla

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-3, Artikel

BARBRO LINDBORG

En bokklubb för underhållningslitteratur har startats av Boknöje i Helsingborg och har fått namnet Bokklubben Boknöje AB. Klubben blir specialiserad på nordiska böcker och har en norsk och en svensk författare som främsta affischnamn.

Det är främst Margit Sandemo som efter sin megasuccé med bokserien ”Sagan om isfolket” nu kommit med en ny serie romaner med det övergripande namnet ”Häxmästaren”. Det är historiska romaner, fyllda av kärlek, mystik och övernaturliga krafter. Huvudperson är den unga norska flickan Tiril vars möte med den isländske häxmästaren Móri förändrar hela hennes tillvaro och inställning till livet. Böckerna utspelas i 1600-tal.

Den svenske författaren Kjell E. Genbergs spännande historiska bokserie ”Rallarliv” kommer att finnas i vartannat paket. Hans böcker utspelas i slutet av 1800-talet och handlar om hur den unge torparsonen Robert Stark blir rallare. Han får smeknamnet Starka Småland, och böckerna handlar om hans flackande, innehållsrika liv som fylls av hårt arbete, kärlek, besvikelser och äventyr.

Varje paket innehåller två böcker. I det första kompletteras Margit Sandemos ”Trolldom” av en ickenordisk författarinna – den prisbelönta engelskan Eva Ibbotsons roman ”Grevinnan”, en humoristisk och gripande bok. Andra paketet innehåller Genbergs ”Jagad på flykten” tillsammans med romanen ”Marie Christine” av Elsi Rydsjö, som blivit vida känd för sina historiska skildringar.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22