Mysteriet med biblioteksboken

May 6th, 2008 | By | Category: 2008-3, Artikel

Ibland är det slumpen som avgör mitt bokval. Som häromsistens när jag var på vårt förträffliga bibliotek här i Handen. Som så ofta hade jag bestämt mig för att bara lämna tillbaka tidigare lån; det ligger ju travar av oläst här hemma.

Men naturligtvis tog jag ett varv bland hyllorna. Man vet ju aldrig …

Då faller min blick på en bok av Per Erik Tell, Efter alla dessa år. Honom har jag inte läst något av men känner till honom som god vän till Kjell Genberg. När jag öppnar boken ser jag en dedikation på första sidan: “Till Bengt! / med hälsningar / författaren / sign”
Upplysningsdisken kan inte inte förklara.

Eftersom jag tyckte det var roligt att på det sättet få en hälsning i boken såg jag den som en uppmaning att låna och läsa.

Hemifrån skickade jag ett mejl till Kejll G. som snabbt uppmanade mig att behålla boken och placera den i min skrythylla. Där skulle den hamna i fint sällskap med ett flertal  av Kjells böcker. Detta tillät dock inte mitt samvete.

Men spårhunden hade vaknat. Nu mejlade jag till Per Erik T, vars enda förklaring var att det troligen var en av det 50-tal böcker han signerade och skickade iväg i samband med releasen. Ett snöpligt slut på mitt försök som deckare!

När jag läst boken blev jag gladare. Särskilt uppskattade jag den spänstiga och roliga dialogen. Nog om det – det här ska ju inte bli en recension.

Bengt Heurlin

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22