Minette Walters: Jag skulle gärna ha varit med i juryn

Mar 16th, 2010 | By | Category: 2004-1, Artikel

Fascinerande!

Det tycker Minette Walters om den rättegång mot mördaren i hennes bok Eko som Sällskapet Deckarvännerna ordnade och som vi rapporterar från på sidan 75.

Hon skriver:

”Det skulle roat mig att vara med i juryn. I boken vet Deacon att Amanda aldrig kommer till rättegång – just för de skälen som rättegången pekade på – för att när hon tog tillbaka sin bekännelse hade åklagaren inget fall kvar. Men, vilket jag antar att ni uppskattade, berättelsen är mer om den naturliga rättvisan – det faktum att en mördaren samvete fortsätter att besvära henne eller honom, oavsett om det de gjort bestraffas eller ens är känt – och förlösning kan inte börja förrän mordet erkänts.

Jag skapade Eko som en lätt uttolkning av Oidipus-trilogin med Billy Blake Som Oidipus och Deacon, Lawrence, Terry och Barry som kören som förklarar tragedin för en man som mördat sin far och sedan äktat sin mor. När denna hustru/mor hängde sig gjorde sig Oidipus blind med en nål och vandrade ut i ödemarken med ett barn, ungefär som Billy gör.

Nå, i min tolkning är Amandas roll att söka förlåtelse för Billy, liksom hans roll är att ge den för henne. De var, trots allt, båda mördare.”

Hon berättar också att hennes officiella webbplats nu har öppnat: www.minettewalters.co.uk  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22