Michael Drosnin: Kodförfattare med bibelbas förutsäger dagens händelser

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Artikel

Av Kjell E. Genberg

Michael Drosnin, bosatt i New York, är en före detta reporter på Washington Post och Wall Street Journal. Till dags dato har han skrivit tre böcker som blivit bästsäljare i USA – en biografi över Howard Hughes, Ribeikoden och Bibelkoden II: Nedräkningen. Bibelkoden, som också finns på svenska, är en underlig bok, minst lika knasig som övriga böcker om hemliga koder och hemliga sällskap som kommit ut och sålt massor de senaste åren.

Han menar att han och den israeliske matematikern Eli Rips hittat gömda texter i Bibeln som förutsäger händelser som inträffat långt efter att bibeltexterna författades. Dessa hemliga budskap skall ha spått händelserna den 11 september i USA, Hitlers tillkomst och död, olika presidenters framgångar och tillkortakommanden samt mordet (!) på Arafat. Lite mer himmelskt Var kanske att koden dessutom spådde att en komet skulle kollidera med Jupiter. Annars handlar det mycket om krig (bland annat första Irakkriget) och mord (inte minst lönnmordet på Yitzhak Rabin i Israel).

Bibeltroende anser att det var Gud som dikterade en stor del av Bibeln för Moses och Drosnin (som påstår att han är icke troende) menar att eftersom Gud vet allt så har han lattjat med mänskligheten genom att berätta allt som ska hända genom dolda budskap i sitt manuskript.

Lösningen har gått till ungefär så här: Med hjälp av en datamaskin har originaltexten gått igenom och apparaten har granskat det skrivna lodrätt, vågrätt och diagonalt. Sedan har fynden översatts och med ibland ganska långsökta teorier förklarats handla om händelser både i framtiden, vår tid och förfluten tid.

En sak är säker – Gud var intresserad av dagens storpolitik, i synnerhet sådan som handlar om USA och Israel. Att Tyskland fått vara med torde väl tillskrivas att amerikanerna vann det andra världskriget. Det är i alla fall så människorna i USA vill framställa saken.

De små länderna är inte intressanta för Vår Herre – eller också är det så att Drosnin inte känner till dem. Varken Olof Palme eller Gustav Vasa finns med i Bibelkoden.

När DAST skaffat sig kodknäckarprogrammet – som går ut på att man ska hoppa över fem stavelser, om jag fattat rätt, ska vi köra igenom alla våra årgångar. Sen ska ni få se på attan.

Om vi då inte får med Palme och Gustav Vasa då bör vi i alla fall hitta en drapa om Jan Guillous liv i ett avlägset Västergötland.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22