Japan ger 007 Benson ett eget Bond-museum

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Artikel

Av Iwan Morelius

Staden Kagawas styrelse har hedrat författaren Raymond Benson med ett museum dedicerat till en av hans James Bond-thrillers. Mellan åren 1996-2002 skrev Raymond Benson, bosatt i Illinois och den tredje i raden av författare till romanerna om James Bond ett antal thrillers om den världsberömde agenten 007. Han åstadkom hela sex originalromaner, tre filmmanus ” så kallade novelization tie-ins förutom tre noveller. Hans sjätte originalthriller heter The Man With the Red Tatoo och utspelas i Japan. Boken gavs ut år 2002 i USA av Penguin/Putnam och av Hodder i England. En stor del av berättelsen utspelas i Kagawaområdet.

Stadsfullmäktige i staden Naoshima har tillsammans med ett antal andra organisationer arbetat för att få romanen filmad. Sådan reklam skulle sätta fart på staden och dess närområde, något som uppmärksammats mycket i japanska media.

Museet har fått namnet 007- ”The Man With the Red Tatoo Museum. Förutom att marknadsföra området vill man berätta om bokens innehåll samt om Raymond Benson och övriga författare som gjort James Bond odödlig. Där ska också en utställning som visar minnesvärt material från böckerna och filmerna.

Museet, som ligger på 2310 Miyanoura i Naoshima, har formgivits av Hiderni Inoue från Innoue Commercial Space Planning och öppnades den 24 juli 2005.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22