Gala-Berra på Con 1981

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-3, Artikel

För alla som gillar jubileer, så var det nyss 24 år sedan som Crime Writers International Congress avverkades i Stockholm vilket bland mycket annat avsatte ett par noveller av Ed Hoch som utspelar sig dels på Grand Hotel och dels i Gamla Stan.

Namnet Durling lär också ha dykt upp hos en amerikansk deckarförfattare som ville ha ett typiskt svenskt namn i en av sina deckare.

Den framsynte snarare än framstående DAST-plåtograferaren Berra Walg var på plats 1981 med sikte på att fira 24-årsjubileet med ett bildsvep i just detta DAST-nummer.

Walg var med när de amerikanska deckarförfattarna visades runt i Gamla Stan och han protesterade häftigt mot guiden som inte berättade om Stockholms blodbad på Stortorget.

Hon tyckte att det inte var en trevlig sak att berätta. Turistpolitisk korrekthet?

Conens stora begivenhet var bussningen hem till Iwan i Strängnäs, där den muntra skaran lustmördare från när och fjärran raskt gjorde sig hemmastadda.

Den ena halvan av Ellery Queen stack iväg till Norge för att få uppleva en sak han drömt om i hela sitt liv. Frederic Dannay flög dit for att se en norsk fjord.

Ja, det var tider det.

Undrar just när det kommer en internationell deckarkongress till Sverige nästa gång?  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22