Ett dödligt mysterium: Sherlockexpert funnet strypt

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Artikel

Den ledande Sherlock Holmesexperten, 50-årige Richard Lancelyn Green, har hittats död i hemmet i Kensington. Han hade garrotterats med ett skosnöre.
Den rättsmedicinske experten doktor Paul Knapman meddelade att strypning var klarlagt men att det inte gick att avgöra om den förre ordföranden för The Sherlock Holmes Society of London begått självmord, mördats eller dött av en misslyckad sexualakt.
Han hittades i sin säng omgiven av gosedjur. Skosnöret hade dragits åt med hjälp av en träslev.
Vid den rättsliga utfrågningen i Londonstadsdelen Westminster kom det fram att Richard Lancelyn Green visat paranoida drag och menat att han var utsatt för en komplott som skulle dra hans namn i smutsen. Green trodde att ”någon i Amerika” förberedde detta och att det skulle ske snart eftersom han var i färd att sälja sin dyrbara Sherlock Holmes-samling på auktion.
Hans död har ånyo satt igång rykten om den så kallade Conan Doyle-förbannelsen – det påstås att åtskilliga människor som haft samröre med författaren till Sherlock Holmes har dött en för tidig död eller åtminstone tvingats till rättegångar gällande familjearkiven.
Polisen fann kroppen sedan system Priscilla misslyckats med att nå honom per telefon. Man har fastslagit att den siste som Såg Lancelyn Green i livet var hans pojkvän Lawrence Keen. De hade ätit middag på restaurang kvällen innan. Keen vittnade om att han då varit ”ganska deprimerad”.
”Green bad mig gå till trädgården eftersom han var säker på att lägenheten var avlyssnad. Han berättade också att någon från Amerika försökte få honom nedvärderad inför The Sherlock Holmes Society.”
Detta verifierades av Greens syster Priscilla. Hon förklarade att honom oroat sig sista veckan före broderns död sedan de haft en rad bisarra samtal med varandra. ”Han var synnerligen oroad över något som gällde försäljningen av Holmes-saker, och han försökte förklara varför”, sa hon. ”En del handlade om hans rykte, om risken att hans namn skulle hamna i massmedia, om människor som inte uppförde sig som man kunde förvänta sig.”
Han hade skickat henne ett märkligt meddelande som system tyckte verkade som ”inledningen till en thriller”.
”Se till att dessa namn förvaras säkert”, skrev han.
Det är möjligt att historien fortsätter.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22