Den knarrige fortsätter att sälja böcker

Sep 12th, 2009 | By | Category: 1996-2, Artikel

ÅKE LIDSTRÖM

Jodå, han är fortfarande igång med sin verksamhet, den vänligt knarrige innehavaren av The Cinema Bookshop på Great Russel Street, det kan jag lugna Rolf Nilsén (som skrev den intressanta artikeln i DAST 4/95) och alla andra med.

I månadsskiftet januari-februari befann jag mig i den stora staden och en av de boklådor jag besökte var just den på 14- 15 Great Russel Street. Jag var ute efter en speciell bok om Laurel and Hardy (Helan och Halvan) och den fanns naturligtvis där. För knappt 15 pund fick jag ett helt nytt fräscht exemplar av boken. Samma bok finns på Akademibokhandeln i Stockholm, där man vill ha nästan 300 kronor för sitt väl tummade och solkiga exemplar.

Eftersom jag vid detta Londonbesök tänkt koncentrera mig på deckare blev det inget mer köp i The C. B. Men jag konstaterade att jag nästa gång måste ha plats för så där fem, sex böcker om komikerparet och tio, femton andra filmböcker.

Väl nere på Charing Cross Road är det bara all konstatera att Murder One är den ”book shop” man absolut måste besöka och oftast räcker det med bara den. Mr J sitter som alltid längst ner i sitt hörn av affären bortom välfyllda hyllor och bord. Dock kan det vara idé, att innan man börjar botanisera inne på Murder One, ta sig den korta biten över gatan och kika in i de fyra, fem boklådor för ”second hand books” som ligger vägg i vägg där. Har man något så när tur, kan man i dessa göra åtskilliga fynd: det vill säga hitta nya böcker som också finns på M O men till ett par pund lägre pris.

Rolf Nilsén inledde sin artikel i DAST med orden: ”Var beredd an betala för övervikt vid hemresan om ni råkar vara det minsta intresserad av böcker och befinner er i London”. Efter den veckolånga visiten är det bara att helhjärtat instämma!  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22