Deckare sänkte folkvalda!

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Artikel

Av Bertil Falk

NEW DELHI (DAST)Det finns fler privatdeckare i böcker än i verkligheten. I varje fall är det så i Sverige. I Indien är det tvärtom. När indisk TV:s journalister wallraffade med dolda kameror och erbjöd parlamentsledamöter pengar om de som motprestation ställde en fråga i Lok Sabha, nappade elva korrumperade ledamöter direkt.

De flesta representerade oppositionspartiet BJP som brukar skryta med hur rent från korruption partiet är till skillnad från det styrande kongresspartiet.

Bara en ledamot av de avslöjade var från kongresspartiet. Hindustan Times kunde dan före julafton 2005 avslöja att förarbetet till wa11raffandet genomfördes av inhyrda privatdeckare som valde ut ledamöter som ansågs lätta att köpa.

Alla som avslöjades med byxorna nere uteslöts från parlamentet. En detektiv som undersökt tre ledamöter utbrast: ”Jag chockades av att se elva avslöjade ledamöter. Sedan upptäckte jag att andra deckarfirmor anlitats.”

En detektivbyrå avslöjade att man kollat upp 18-20 ledamöter och valt ut tre som lämpliga måltavlor. Deckarfirmorna försåg

också journalisterna med utrustning, däribland en pennkamera.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22