CIA och FBI ställer upp på världsdeckarkongressen

Feb 3rd, 2008 | By | Category: 2001-1, Artikel

“Välkommen till säkerhetsmannens (och säkerhetskvinnornas) land, till utländska hemliga agenter, politiska konsulter, till hemlig avlyssning, förstörda dokument och särskilda åklagare.” Så hälsar Bouchereon 2001, den 32a världsdeckarkongressen, alla oss skummisar, privatspanare och vanliga deckarläsare välkomna till Washington, D.C., de politiska, skandalernas stad, där de i thrillersammanhang välbekanta organisationerna FBI och CIA håller till.Kongressen 2001 äger rum 1-4 november 2001 på Hyatt Regency Crystal City.

Sue Grafton är amerikansk och Peter Lovesey är internationell hedersgäst. Edward D. Hoch ska hyllas med ett så kallat Lifetime Achievement.

(Det finns planer på att göra en TV-serie med hans populäraste gestalt, gentlemannatjuven Nick Velvet.) Arrangörerna utlovar expertpaneler med representanter från FBI och CIA.

Library of Congress, som har världens största samling böcker och därmed troligen också världens största samling deckare och thrillers liksom fantasy och science fiction, ligger i Washington, D.C.

FBI har särskilda visningar av J. Edgar Hoover F.B.I. Building på 965 Pennsylvania Avenue. Man guidar en halv miljon besökare varje år. Och Smithonian är en enorm anhopning av museer med mycket spännande ting att beskåda.

Tyvärr brukar det vara ont om svenskar på Bouchereon, trots att det inte är så där himla dyrt att åka till USA nuförtiden.

Om någon deckar- och thrillerläsare är intresserad av att en gång i livet vara med på en världsdeckarkongress, så är nog Bouehereon 2001 det bästa tänkbara tillfallet.

Gå in och titta på följande Internetadress http://www.bouchercon2001.com/

index.htm Där finns all information om kongressen.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22