Carlösten Nordmark död

Mar 18th, 2010 | By | Category: 2003-4, Artikel

På mycket kort tid har Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm förlorat två medlemmar, författarna Uno Palmström och nu Carlösten Nordmark. Om Carlösten är det ytterligt svårt att tala i imperfekt. Denne man levde så fullt ut i ett presens.

Och medlem … författare … Det är som vän vi minns honom, en mycket god och nära vän. Att han led av en obotlig sjukdom som bara kunde sluta i en för tidig död kände bara hans familj till. Även om han haft många och svåra fysiska erfarenheter hade ingen av oss en tanke på att han snart skulle gå över gränsen. Ständigt full av entusiasm och livskraft var han ett exempel för oss andra suckare när det tog emot:

”Det är väl inget. Vi fixar det. Inga problem!”

Jag hör honom frusta om detta att vi fixar det och att alla problem kan lösas, det blev omöjligt att vara deppig i samtal med honom över telefonen, Carlösten var så genuint positiv i sin framtoning att man kände att det var han som behärskade makterna.

Han skrev sina utmärkta thrillers och på senare år uppmärksammade reportage om den nya ekonomiska brottsligheten som var det enda som kunde uppröra honom. En sådan bok låg färdig i datorn och en roman satt innanför pannbenet.

Carlösten älskade sin stora familj över allt annat och var älskad tillbaka, inte undra på att han var lycklig. Vad betydde sjukdomar, motgångar, kanske till och med döden, när den ömsesidiga kärleken var så stor.

För oss var han den oersättliga klippa som en ideell förening behöver för att kunna utvecklas; han ordnade, donade, arrangerade och utnyttjade hela sitt enorma kontaktnät för att vi skulle kunna uppfylla föreningens syfte: att verka för den goda kriminallitteraturen. En oförbrännelig man med humor, han var prestigelös, idérik och ägde i stora mått förmågan att sätta igång ett skeende.

Vår saknad är gränslös. Han hade så oändligt mycket mer att ge och vi, hans kamrater, är oändligt tacksamma för allt vi fick.

Olov Svedelid för ett sargat FKIS

Carlösten Nordmark avled i stillhet natten till fredagen den 8 augusti 2003.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22