Brottslighet år 3006

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Artikel

Av Bertil Falk

Med Blodsmak (Järnringen förlag, Umeå) har Sverige fått ännu en deckarförfattare i sf-genren. Den 34-årige författaren Henrik Örnebring är invandrare i London, där han träffade en kvinna som han gift sig med. Henrik jobbar som lärare på Roehampton University i södra London med titeln Senior Lecturer in Television Studies.

Han blev fil dr i journalistik och masskommunikation vid Göteborgs Universitet med doktorsavhandlingen: TV-parlamenetet: Debattprogram i svensk TV 1956-1996.

Blodsmak, vars omslag som syns här till vänster) började han att skriva 2003 när han hade ett tråkigt jobb i Leicester och inget att göra om kvällarna.

Romanens hjältinna är deckaren Sennja Maler som kring år 3006 eller så opererar i en hårdkokt värld med gentekniska katastrofer och ett Sverige som både är annorlunda och känns igen.

– Suget efter svensk science fiction är stort, se bara på Mikael Niemis Svålhålet, säger Joakim Bergström vid förlaget i ett pressmeddelande. Och alla vet ju att deckare är otroligt populärt just nu. Blodsmak är en perfekt kombination av båda dessa genrer.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22