Bradburys Mars-bok är biblisk och tidlös

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Artikel

BOSTON, MASSACHUSETTS (DAST) Ray Bradbury ar naturligtvis känd som den science fictionförfattare som nådigt accepterades som finkultur av kulturmaffian. När han på sin tid försökte sälja sina alster till amerikanska kioskmagasin, var det inte alltid redaktörerna gillade hans alster. Därför skrev han mellan 15 och 20 deckarnoveller, berättelser som publicerades, men som han själv inte är så glad över. Han har aldrig gett tillstånd åt nyutgivning av dessa detektivberättelser.

Det är Jerry Weist som avslöjar att Ray Bradbury skrivit deckare. Jerry arbetar just nu tör fullt med sin bok The Illustrated Bradbury. Även om den inte innehåller någon av Bradburys deckare, sa kommer den i alla fall att bjuda på illustrationsexempel från de i dag svåråtkomliga magasin där de publicerades.

Jerry Weist är representant för Sotheby’s när det gäller auktionsfirmans handel med originalteckningar från magasin och serietidningar. Hans imponerande The Comic Art Price Guide, som nyligen kom i en andra upplaga är ett standardverk i sitt slag.

Han är faktiskt bosatt i det hus i Gloucester. Massachusetts där Nobelpristagaren T. S. Eliot tillbringade delar av sin barndom. När jag i slutet av mars 2001 vaknar och tittar ut genom fönstret som gäst hos Jerry, så slår det mig att Eliot kanske inspirerades till de berömda raderna “April is the cruellest month, breeding lilacs out of the dead land” just här. Men nu är det augusti och jag träffar Jerry under ett uppehåll i Boston för att bl a prata Bradbury på väg till Falmouth på Cape Cod.

B.F.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22