Arne Dahl avslöjades

Feb 3rd, 2008 | By | Category: 2002-4, Artikel

När den prisade deckarpseudonymen Arne Dahl av Sydsvenskans Anders Hammarqvist nyligen avslöjades vara den “seriöse” författaren och kulturskribenten Jan Arnald fick han en utskällning av Expressens Kristian Lundberg. Hammarqvist antyddes vara köpt av Bra Böcker, som blivit av med sin författare till pirater i Stockholm. DAST tror inte så illa om Hammarkvist.

Till saken hör kanske att Expressen för ett par månader sedan innehåll en intervju med Arne Dahl som på bilden var maskerad till oigenkännlighet. De avslöjade inte hans identitet.

Jan Arnald är stockholmare och född 1963. Han debuterade för tolv år sedan med romanen Chiosmassakern på Bonniers, som följdes av prosasamlingen Nalkaden 1992. 1995 och 1996 kom han med Genrernas tyranni och 3 variationer på annat förlag innan Bonniers 1997 gav ut novellsamlingen Klä i ord och i fjol romanen Barbarer.

Som Arne Dahl har han skrivit hårdkokta kriminalromaner om en specialenhet inom den svenska polisen och fått utmärkta recensioner för dem – inte minst i DAST.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22