Amerikansk professor hävdar: Bush och vita huset låg bakom attentaten den 11 september 2001

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2006-4, Artikel

Av Per Erik Tell

Enligt en opinionsundersökning som nyligen gjorts av Ohio universitet tror en tredjedel av amerikanerna att USA:s regering själv på något sätt stod bakom terrorangreppen den 11 september 200l.

På senare tid har deras farhågor allt mer fått näring av det ökande antalet konspirationsteoretiker inom området. En av de mer namnkunniga är den pensionerade professorn i religionsfilosofi David Ray Griffin som nyligen besökt Danmark. Han hävdar att det finns ett otal frågetecken kring den officiella förklaringen om vad som hände den 11 september för fem år sedan.

 

Säker på sin sak

Det tog ett och ett halvt år innan han övertygades om att terrorangreppet var ett inside jobb. Men idag är han absolut säker.

I sin bok Det nya Pearl Harbor har han sammanställt och redigerat alla de uppgifter om talar för en inhemsk komplott och han tvekar inte att direkt peka ut vicepresident Dick Cheney som hjärnan bakom terroraktionen.

Vilket är det klaraste tecknet på att det inte var ett ”vanligt” terrorangrepp?

– Absolut det sätt som World Trade Centre störtade samman på. Det finns mängder av bevis att det är fullkomligt omöjligt för sådana här konstruktioner att falla ihop som de gjorde utan att de utsätts också för andra explosioner, säger han på en improviserad presskonferens utanför det danska folketinget.

Griffin menar, förutom de rent byggnadstekniska orimligheterna, att man måste fråga sig varför tornen störtade samman i fel ordning. Det torn som träffats först, föll sist, och ett tredje torn, det så kallade torn 7, som aldrig varken träffats eller utsatts för brand föll också samman som ett korthus.

Stort plan – litet hål

Den danska 9/11-kommittén som arrangerade det offentliga mötet med David Ray Griffin hade åskådliggjort en annan fråga kring attentatet.

På slottsplatsen framför Christiansborg hade man märkt ut storleken av den Boeing 757 som sades ha störtat på det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon i Washington.

Samtidigt hade man byggt upp en vägg som motsvarade det hål som planet gjorde i Pentagons mur.

– Hur kan ett flygplan som mäter 38 meter mellan vingspetsarna ta sig in i ett hål på knappt sex meter och dessutom sedan försvinna totalt, säger Bo Richard i den danska 9/11-kommittén.

David Ray Griffin ifrågasätter också om det verkligen var det påstått kapade flight 77 som rammade Pentagon. Ögonvittnesskildringar går isär om vad de såg. Det skulle kunna vara ett amerikanskt stridsflygplan, eller en missil.

– Varför lyckades inte det amerikanska flygvapnet nå fram till något av de kapade planen i tid för att undanröja riskerna, undrar David Ray Griffin.

Var fanns jaktflyget?

I sin bok spekulerar han i varför inte jaktflyget som ska bevaka och skydda Vita Huset och Pentagon sattes in. Eller varför inte missilskyddet trädde i kraft.

– Det finns så många frågetecken, säger han.

Griffin uppehåller sig mycket kring jaktflygets frånvaro. Han undrar varför ordern om att låta jaktflyget gå upp kom så sent, varför den när den kom inte gick till de mest närliggande baserna och varför piloterna som utförde ordern tog längre tid på sig än brukligt.

Flight 93 sköts ner?

Ett av fyra trafikflygplan som uppgavs vara kapade den 11 september störtade i Pennsylvania när passagerarna var på väg att övermanna kaparen. Griffin tror på fullt allvar att detta plan, flight 93, sköts ned av amerikanskt jaktflyg.

– De tre sista minuterna av utskrifterna från radiokommunikationen med planet saknas. Dessutom antyder mobilsamtal med passagerare ombord att planet träffas aven missil, säger han. Detta var det enda flyg som skulle kunna ha landats säkert och med levande kapare som skulle kunna ha förhörts.

Demoniserat samhälle

Griffin avslutar med att säga att den kanske viktigaste förändringen efter 9/11 är att det amerikanska samhället har demoniserats.

– Det har skapats en värld där muslimer anses skyldiga tills de har bevisats vara oskyldiga. Vårt rättssystem bygger i grunden på att människor är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Det här är ett fruktansvärt sätt att behandla människor, säger han.  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22