Aldrig för gammal för brott

Oct 7th, 2010 | By | Category: 2010-3, Artikel

Detta är egentligen en ganska hemsk historia. Dessvärre är den sann, men en seriös deckarförfattare skulle nog inte få förlaget med på storyn.

Men den inträffade i somras i New York, enligt New York Times.

Det var det sista rånförsöket som den gamle återfallsförbrytaren gjorde. Han gick in i en klädaffär på Madison Avenue i New York med en revolver. Men det vittnena kom ihåg bäst var syretanken som hjälpte honom att andas. Mannen var 63 men såg äldre ut. Revolver i en hand, käpp i den andra, syrebehållaren på ryggen. På gatan fanns hans flyktbil.

Han hade begått brott i flera stater, men var också en gudfruktig man som lovade att hjälpa ungdomar när han kom ut från fängelset, och han brukade betala av på  lån.

Dagen efter senaste avbetalningen kom han tillbaka och rånade lånekontoret.

Ett par dagar efter rånet mot klädaffären hittades han död vid sidan av en landsväg i Maryland, efter att ha förföljts av poliser.

Kanske kan hans öde inspirera någon författare. New York Times ägnade en lång artikel åt hans liv, och den hittas på http://www.nytimes.com/2010/07/22/nyregion/22bandit.html

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22